top of page

Tibeti hangtál kezelés

MNO07306.jpg

A hangtál terápiáról

A szervezetünk mintegy háromnegyede víz, ezért a hangmasszázs fizikai hatást is gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva, harmonizálva minden sejtet. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket.
A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végig áramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.
A hangtál terápia - hangmasszázs - másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.
Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

 A hangtálakról


A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérőjű tálakkal legfőképp a fejet és a felsőtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznosak lehetnek pl. nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erőteljesebben hatnak. Ezek pl. görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Mintegy takarító funkciót ellátva lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak.

Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk:
Egyrészt fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja az életenergiát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el.
Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak keltenek nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten.
Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár betegség, sőt kövek formájában is megjelenhetnek.
 

ELLENJAVALLAT

Szívritmus szabályzó, epilepszia, mélyvénás trombózis, várandósság, akut gyulladásos folyamat.

A kezelés során ideális a természetes anyagokból készült ruházat.

Lehetőleg nem viselünk a kezelés alatt cipőt, szemüveget, fém és műanyag ékszereket.

fém megnevezése:

arany

ezüst

higany

réz

vas

ón

Ólom

bolygója:

Nap

Hold

Merkúr

Vénusz

Mars

Jupiter

Szaturnusz

mely testrészre hat:

gerincoszlop, szív

testnedvek, agy

tüdő, idegrendszer

vese, táplálkozás

vér, izom, keringés

máj, epehólyag

csontrendszer, bőr, haj, köröm

Milyen anyagból készülnek:

MNO07265.jpg

A hangtál terápia hatásai

- a stressz okozta feszült állapotok oldódása- a légzés javulása, elmélyülése

- az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása

- az energiablokkok oldódása- a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése

- a fejfájás, alvászavarok elmúlása- az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása

- a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása

- a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása

- a viselkedés harmonizálása

A csakrákról
általában

Az energia a világegyetem minden egyes pontján megtalálható, átsző minden élettelent és élőt. Az emberi testben 7 olyan fő pontot és több mellékpontot találhatunk, ahol energia nyilvánul meg. Ezeket nevezzük csakráknak, melyek energiarendszert alkotva energiaörvényeket formálnak testünkben. Ahhoz, hogy elménk és testünk egészséges legyen, elengedhetetlen a csakrák kiegyensúlyozott működése. Ha nem megfelelő az energiaáramlás, az hatással lehet egészségünkre, valamint a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre is.

chakra.png

A hét fő energiaközpont kapcsolatban áll belső elválasztású mirigyeinkkel, az egyes csakrák testi és pszichés funkciókat szabályoznak. Ismerjük meg a 7 fő csakra jellemzőit és működését!

Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerinc alsó részén helyezkedik el, a fizikai dimenziók megértésében, a túlélésért folytatott harcban vállal szerepet. Mottója: vagyok.  Feladata: biztonságban érezni magunkat „fizikai síkon”, megteremteni alapvető szükségleteinket, egészséges szexualitás kialakítása.

A gyökércsakrával összefüggésben lévő belső elválasztású mirigy a mellékvese.

Gyengesége esetén betegségei:

krónikus derékfájás, isiász, visszértágulat, végbélrák, aranyér, szorulás, degeneratív izületi gyulladás, térd problémák, súly problémák, immunrendszer betegségei.

Szakrális csakra

A szakrális csakra két hüvelykkel a köldök alatt található, ez a csakra áll kapcsolatban a szexualitással és a szaprodással, az érzelmekkel és a kreativitással. Mottója: érzek.

Endokrin mirigyei a petefészek, és a herék.

Feladata a kapcsolódás másokhoz érzelmeken keresztül anélkül, hogy saját identitásunkat elvesztenénk.

Gyengesége esetén betegségei:

krónikus derékfájás, isiász, nőgyógyászati problémák, medencetáji fájdalom, méhhel, húgyhólyaggal, vesékkel kapcsolatos problémák.

Napfonatcsakra

A napfonatcsakra, más néven köldökcsakra a köldök felett, a felső hasi részen helyezkedik el, melyhez az emésztőrendszer és a kiválasztórendszer tartozik. Mottója: képes vagyok. Belső elválasztású mirigye a hasnyálmirigy, mellékvese.

Feladata, hogy saját erőnktől és önértékelésünktől áthatva megtapasztaljuk valódi lényünket, és feladatunkat, vagyis lelkünk életcélját éljük. 

A napfonatcsakra a lélek részeként az erőt, kitartást és bátorságot biztosítja.

Gyengesége esetén betegségei:

izületi gyulladás, gyomor- vagy nyombélfekély, vastagbél problémák, hasnyálmirigy gyulladás, cukorbetegség, anorexia/ bulimia, májműködés és mellékvese működés zavara, májgyulladás, krónikus fáradság.

Szívcsakra

A szívcsakra az egyik legfontosabb csakra, mely a mellkas közepén található. Mottója: szeretek. A vér, azaz a szeretet energiájának kiindulási helye, amely egész testünkben kering, és a szívhez tér vissza, hogy újratöltődjön. A szívcsakra a szeretet, hála, a béke és az egyensúly központja.

Az együttérzés, valamint az önmagunkkal és másokkal alkotott kapcsolat megtapasztalása.

Belsőelvásztású mirgye, a csecsemő mirigy.

Gyengesége esetén betegségei:

pangásos szívelégtelenség, szívinfarktus, szívbetegségek, asztma/allergiák, tüdőrák, gócos tüdőgyulladás, tüdőbetegségek, mellrák, magas vérnyomás.

Torokcsakra

A torokcsakra elsősorban a légzésért és a beszédért felelős, meghatározza hogyan tudjuk magunkat kifejezni, kapcsolatban áll az igaz, hiteles hangunkkal, az igazság kimondásával és befogadásával. A szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés és az analitikus figyelem is itt összpontosul. Mottója: beszélek. Mirigyei, a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy.

Gyengesége esetén betegségei:

hosszan fennálló rekedtség, torokfájás, szájfekély, ínyproblémák, állkapocs ízületi gyulladás, nyakmerevség, gerincferdülés, megnagyobbodott nyirokcsomók, pajzsmirigy problémák.

Homlokcsakra

A homlokcsakra más néven a harmadik szem, a homlok közepén helyezkedik el, és elsőszámú feladata a fizikai világon túli tartalmak meglátása. Az intuíciók és a tisztánlátás spirituális központja, amely a látást és az idegrendszert irányítja. Mottója: látok. Belső elválasztású mirigye az agyalapi mirigy.

Gyengesége esetén betegségei:

agyi tumorok, agyvérzés, stroke, idegrendszeri zavarok, vakság, süketség, gerincoszloppal kapcsolatos problémák, tanulási nehézségek, görcsök, fejfájás, homályos látás.

Koronacsakra

A koronacsakra a fej tetején található, mely összeköti az egész csakra- és energiarendszert.

A legnagyobb és egyben legdominánsabb energiaközpontunk, ugyanis itt található az isteni mag, így testünk teljes energiatáplálása és működtetése a koronacsakrában valósul meg. Feladata, az élet isteni értelmének megtapasztalása.

Itt kapcsolódunk az magasabb szintű, isteni energiákhoz. Mottója: tudom.

Gyengesége esetén betegségei:

energetikai problémák, depresszió, krónikus fáradság ( nem fizikai eredetű), erős érzékenység fényre, hangra vagy más környezeti tényezővel szemben, zavarodottság, apátia, elidegenedés.

gyökércsakra.png
sexcsakra.png
napfonatcs.png
szívcs.png
torokcs.png
rtfgfhgh.png
koronacs.png

A KEZELÉS MENETE

(60 perc)

 

A kezlés egy kényelmes matracon történik, egy pléddel letakarom a beteget.  A hangtálakat a testre, az csakrákra helyezem ( kivétel a torok és keresztcsonti csakra). Minden csakrára még egy, a csakra működését segítő kristályt is helyzek, valamint a csakrák működésének segítésére fényterápiát is alkalmazok.

A hangtálakat ütéssel és dörzsöléssel aktiválom.

A kezelés alatt a csakrák kiegyensúlyozását segítő illóolajokat is párologtatok.

bottom of page