MNO07306.jpg

A hangtál terápiáról

A szervezetünk mintegy háromnegyede víz, ezért a hangmasszázs fizikai hatást is gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva, harmonizálva minden sejtet. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket.
A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végig áramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.
A hangtál terápia - hangmasszázs - másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.
Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A hangtál hatásai

A hangtálakat használhatjuk gyermekek megnyugtatására, elalvásuk segítésére, ivóvíz harmonizálására, tértisztításra is, az állatok és a növények szervezetére, lelkére is jótékony hatást gyakorol.

Milyen jellegű problémákra alkalmazható a hangtál terápiát:


- a stressz okozta feszült állapotok oldódása
- a légzés javulása, elmélyülése
- az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
- az energiablokkok oldódása
- a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
- a fejfájás, alvászavarok elmúlása
- az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
- a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
- a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
- a viselkedés harmonizálásaA hangtálakról


A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérőjű tálakkal legfőképp a fejet és a felsőtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznosak lehetnek pl. nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erőteljesebben hatnak. Ezek pl. görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Mintegy takarító funkciót ellátva lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak.

Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk:
Egyrészt fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja az életenergiát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el.
Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak keltenek nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten.
Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár betegség, sőt kövek formájában is megjelenhetnek.

fém megnevezése:

arany

ezüst

higany

réz

vas

ón

Ólom

bolygója:

Nap

Hold

Merkúr

Vénusz

Mars

Jupiter

Szaturnusz

mely testrészre hat:

gerincoszlop, szív

testnedvek, agy

tüdő, idegrendszer

vese, táplálkozás

vér, izom, keringés

máj, epehólyag

csontrendszer, bőr, haj, köröm

Milyen anyagból készülnek:

MNO07265.jpg

A csakrákról
általában

Az energia a világegyetem minden egyes pontján megtalálható, átsző minden élettelent és élőt. Az emberi testben 7 olyan fő pontot és több mellékpontot találhatunk, ahol energia nyilvánul meg. Ezeket nevezzük csakráknak, melyek energiarendszert alkotva energiaörvényeket formálnak testünkben. Ahhoz, hogy elménk és testünk egészséges legyen, elengedhetetlen a csakrák kiegyensúlyozott működése. Ha nem megfelelő az energiaáramlás, az hatással lehet egészségünkre, valamint a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre is.

chakra.png

A hét fő energiaközpont kapcsolatban áll belső elválasztású mirigyeinkkel, az egyes csakrák testi és pszichés funkciókat szabályoznak. Ismerjük meg a 7 fő csakra jellemzőit és működését!

Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerinc alsó részén helyezkedik el, a fizikai dimenziók megértésében vállal szerepet. A gyökércsakrán keresztül érkeznek a menekülésre vagy a harca késztető energiák, ez az energiaközpont felelős a fizikai erőnkért és vitalitásunkért. A gyökércsakrával összefüggésben lévő belső elválasztású mirigy a mellékvese, ahol adrenalin és kortizon hormonok termelődnek.

Szakrális csakra

A szakrális csakra két hüvelykkel a köldök alatt található, a hasnyálmiriggyel összefüggésben lévő energiaközpont, a szenvedélyek központja. A szakrális csakra az én energiáit fejezi ki, itt kerülnek a nyers energiák lefordításra, általunk értelmezhető formátumra. A szakrális csakra raktározza a szexualitást és a hozzá tartozó energiákat, de itt nyilvánul meg a céltudatosság, motiváció és a párkapcsolat minősége is.

Napfonatcsakra

A napfonatcsakra, más néven köldökcsakra a köldök felett, a felső hasi részen helyezkedik el, melyhez az emésztőrendszer és a kiválasztórendszer tartozik. A napfonatcsakra a lélek részeként az erőt, kitartást és bátorságot biztosítja.

Szívcsakra

A szívcsakra az egyik legfontosabb csakra, mely a mellkas közepén található.Testi szinten a szívvel van összefüggésben, és gyakran hívják a szeretet csakrájának. A vér, azaz a szeretet energiájának kiindulási helye, amely egész testünkben kering, és a szívhez tér vissza, hogy újratöltődjön. A szívcsakra a szeretet, hála, a béke és az egyensúly központja.

Torokcsakra

A torokcsakra elsősorban a légzésért és a beszédért felelős, meghatározza hogyan tudjuk magunkat kifejezni és milyen lesz az énekhangunk. A szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés és az analitikus figyelem is itt összpontosul.

Homlokcsakra

A homlokcsakra más néven a harmadik szem, a homlok közepén helyezkedik el, és elsőszámú feladata a fizikai világon túli tartalmak meglátása. Az intuíciók és a tisztánlátás spirituális központja, amely a látást és az idegrendszert irányítja.

Koronacsakra

A koronacsakra a fej tetején található, mely összeköti az egész csakra- és energiarendszert. A koronacsakra az agyalapi mirigyhez kapcsolódik, ami kiválasztja a hormonokat a test szervei számára. A legnagyobb és egyben legdominánsabb energiaközpontunk, ugyanis itt található az isteni mag, így testünk teljes energiatáplálása és működtetése a koronacsakrában valósul meg.

gyökércsakra.png
sexcsakra.png
napfonatcs.png
szívcs.png
torokcs.png
rtfgfhgh.png
koronacs.png